Kā atšķirt īstas brilles no viltotām?

Kvalitatīvas luksusa zīmolu saulesbrilles maksā dārgi. To cena ir no pārsimt eiro līdz vairākiem tūkstošiem. Pasaulē dārgākās Chopard saulesbrilles ir rotātas ar dimantiem un zeltu un to vērtība ir pielīdzināma privātmājai.
Kaut arī saulesbrilles nav lētas, pircēji tās ir iecienījuši augstās kvalitātes, ērtuma un acu aizsardzības no UV stariem dēļ. Taču diemžēl tirgū parādās dārgo un kvalitatīvo saulesbriļļu viltojumi. Visvairāk no tā cieš Ray Ban un Oakley saulesbriļļu ražotāji, taču tirgū netrūkst arī citu zīmolu saulesbriļļu pakaļdarinājumi. Ar katru gadu briļļu viltojumi kļūst līdzīgāki oriģināliem un pircējam ir aizvien grūtāk atšķirt, kurš ir viltojums un kurš nav. Agrāk bija vieglāk pamanīt atšķirību, jo viltoto briļļu kvalitāte bija jūtami zemāka kā īstajām zīmola brillēm, taču šobrīd pirmajā brīdī starpību var pat nepamanīt, tā atklājas pēc dažām briļļu lietošanas reizēm. Tādēļ esam apkopojuši svarīgus padomus, kas palīdzēs saprast, vai saulesbrilles ir oriģinālas un vai uz tām esošais ražotāja vārds nav viltots.

 

1. Saulesbriļļu futrāļi un maciņi

Luksusa zīmolu saulesbrilles netiek pārdotas bez maciņa vai futrāļa, tādēļ pārliecinies, vai saulesbrilles un to maciņš ir no viena komplekta. Zīmolu mājaslapās ir gan attēli, gan video, kuros var redzēt, kādam maciņam ir jābūt komplektā ar konkrētajām saulesbrillēm. Parasti saulesbriļļu futrālī/maciņā ir ielikta neliela lapiņa ar ražotāja sniegto informāciju par preci: uz tās ir saulesbriļļu numurs, krāsas kods un citi dati.

2. Saulesbriļļu kājiņas

Pārbaudi, vai saulesbriļļu kājiņu iekšpusē ir informācija par brillēm. Tur noteikti ir jābūt modeļa numuram, krāsas kodam, stikla un rāmja izmēram. Tur ir jābūt arī informācijai par to, kurā valstī brilles ir ražotas.

3. Stikli

Dizaineru saulesbrillēm ir kvalitatīvi stikli. Ja tev ir šaubas par briļļu autentiskumu, viegli paklauvē pa stiklu un pārliecinies, ka tas ir stikls nevis plastmasa.

4. Zīmols

Ļoti daudzu saulesbriļļu ražotāji briļļu stiklu stūrī iestrādā nelielu firmas zīmi. Pārliecinies, ka uz saulesbriļļu stikla esošā firmas zīme, novelkot pa to ar pirkstu vai nagu, nenonāk nost.

5. Eņģes

Saulesbriļļu kājiņas atlokās un aizlokās viegli un klusi. Ja saulesbrilles ir neērti vai pat grūti salokāmas, prasi pārdevējam papildus informāciju par brillēm un pārbaudi, vai tas nav viltojumu.

6. Cena

Ja saulesbriļļu cena ir neticami zema, esi īpaši piesardzīgs, ļoti iespējams, ka tās nav oriģinālās brilles, bet gan pakaļdarinājums. Cena viena pati nav noteicošais rādītājs, taču, ja aizdomīgās pazīmes ir vairākas, vajadzētu nopietni pārdomāt, vai šāds pirkums ir nepieciešams un ātri nesagādās vilšanos. Daudzi zīmoli, lai aizsargātu savu preci no viltojumiem, ir izstrādājuši vadlīnijas, pēc kurām noteikt, vai tās ir viņu zīmola brilles. Šeit sniegsim četru populāru zīmolu izstrādātās vadlīnijas, kā noteikt, vai saulesbrilles ir oriģinālas vai nē.

 

Oakley

  • Kā vairumam dizaineru briļļu, arī oriģinālajām Oakley brillēm ir pievienota informācija, kas apliecina preces autentiskumu. Turklāt klāt ir arī jābūt garantijas apliecinājumam.
  • Oakley lielu nozīmi piešķir briļļu materiālam. Ja no iegādāto briļļu plastmasas daļām sāk lobīties krāsa, pilnīgi noteikti tā nav oriģinālā prece. Savu briļļu ražošanā Oakley izmanto tikai iepriekš krāsotu plastmasu, no kuras krāsa nevar nonākt nost.
  • Oakley savu firmas zīmi jeb O burtu neliek uz briļļu stikla, bet gan uz kājiņas. Tā nav noņemama. Briļļu modeļiem, uz kuru stikliem ir atzīme par polarizēto stiklu, tā nav uzlīmēta, bet gan uzdrukāta.
  • Oriģinālo briļļu kājiņas iekšpusē ir iestrādāts preces numurs. Pēc tā var arī pārbaudīt konkrēto briļļu autentiskumu.
  • Vairāku Oakley saulesbriļļu modeļu kājiņas daļēji ir izgatavotas no gumijas. Šī gumija vienmēr ir mīksta un patīkama lietotājam un ļoti atšķiras no cietās un ne tik ērtās plastmasas.

 

Ray Ban

  • Uz Ray Ban briļļu stikliem ir atzīme “Ray Ban”, “RB” vai “Ray Ban P” – tās visas norāda uz oriģinālo ražojumu.
  • Pārbaudi saulesbriļļu maciņu - tam ir jābūt teicamā stāvoklī un pilnīgi jaunam, bez nevienas skrambiņas. Gan uz saulesbrillēm, gan kārbiņas izmantotais burtu šrifts ir vienāds.
  • Briļļu kājiņas iekšpusē ir informācija, pēc kuras brilles var sameklēt un identificēt internetā. Parasti tur tiek minēts preces kods, saulesbriļļu krāsa un ražotājvalsts.

 

 

Burberry

  • Arī Burberry brillēm kājiņas iekšpusē ir informācija, bet ar to ir jābūt īpaši uzmanīgam - arī preču pakaļdarinājumiem uz kājiņas var būt preces kods, tāpēc svarīga ir vēl cita informācija: dizaineru brillēm uz kājiņas ir arī informācija par to garumu, krāsu un lēcu diametru.
  • Neoriģinālās Burberry brilles ir neērti atlokāmas un aizlokāmas un kājiņas var šķist nestabilas.
  • Burberry brilles ir cietā futlārī, kurā ir ielikts vēl atsevišķs briļļu maciņš, kā arī drāna stiklu tīrīšanai.

 

Prada

  • Pievērs uzmanību, kā ir uzrakstīts vārds PRADA, jo īpaši burtam R Pradas logotipā. Īstajā Pradas logotipā R ir ļoti atpazīstams.
  • Jaunākajiem modeļiem logotips ir iegravēts kreisā briļļu stikla stūrī. Pirmajā brīdī to var nepamanīt.
© Bergamo 2023. Visas tiesības aizsargātas.
Internetveikala izstrāde: