10 iemesli, kādēļ iegādāties īpašas brilles sportošanai

 

Brīvdabas sportošana šobrīd kļuvusi ļoti aktuāla. Lūk, daži padomi, kā to padarīt vēl komfortablāku un pats galvenais – drošāku acīm.

 

Ja nodarbojies ar skriešanu, brauc ar velo vai vingro svaigā gaisā, droši vien esi ievērojis, ka parastās saulesbrilles ne vienmēr ir ērtas šīm nodarbēm. Taču atteikties no aizsardzības acīm laikā, kad UV starojums ir īpaši stiprs, arī nevajadzētu. Tāpēc ieteicams iegādāties saulesbrilles, kas radītas tieši aktīvam dzīvesveidam.

 

 

1. Ērtāks dizains un kustības brīvība

Sporta saulesbrilles ir izstrādātas, lai tās labāk turētos uz acīm arī tad, ja aktīvi kusties un svīsti. Ja parastie rāmji šādos gadījumos noslīd, tad speciālo briļļu priekšrocība ir tā, ka tās paliek vietā un ir ērtas.

 

 

2. Sporta brilles neaizsvīst

Šī problēma aktuāla īpaši karstā laikā un pie pastiprinātas slodzes un var kļūt pat ļoti kaitinoša. Ja esi ar to sastapies, pamēģini sporta saulesbrilles, kuras veidotas, lai mazinātu aizsvīšanas iespējamību.

 

3. Viegli rāmji

Vai vēlies aktivitāšu laikā pavisam aizmirst par to, ka uz acīm ir brilles? Sporta briļļu izstrādātji īpaši piedomā pie tā, lai dizainā izmantotu inovatīvus materiālus, kas ir viegli, bet labi pilda savas funkcijas.

 

4. Papildu aizsardzība

Atšķirībā no parastajām saulesbrillēm, sporta rāmjiem būs izliektāks dizains, vai arī papildu aizsargbloki sānos. Radot šo dizainu, izstrādātāji ir padomājuši par to, lai ilglaicīgu aktivitāšu laikā acis būtu pilnīgā drošībā arī tad, ja saule saule spīd no sāniem.

 

5. Drošībā no ultravioletā starojuma

Bez saulesbrillēm sportot ir ne tikai neērti, bet arī bīstami acīm. Atrašanās tiešos saules staros bez aizsardzības bojā redzi, var rasties dažādas īslaicīga un ilglaicīg rakstura problēmas, piemēram, katarakta, saules apdegumi uz radzenes, pterīgijs, ādas vēzis uz īpaši jutīgās ādas ap acīm. Tāpēc ieteicams izmantot uzticama ražotāja brilles ar UV filtru, kas pasargās no redzes problēmām.

 

 

6. Bloķē atspīdumu

Šī problēma sevišķi aktuāla ir tiem, kas nodarbojas ar ūdenssporta veidiem, kā arī, protams, riteņbraucējiem un skrējējiem. Saules žilbinošie stari rada atspīdumus uz virsmām, kas ievērojami pasliktina redzamību. Sporta saulesbrillēm ir polarizētas lēcas – tās atspīdumu samazina līdz minimumam un ir ļoti komfortablas acīm. Starp citu, ietecamas arī autovadītājiem, kam ilglaicīgi jākoncentrē skatiens uz ceļu, uz kā arī atstarojas gaisma.

 

7. Pasargā acis no vēja

Ne tikai saule, bet arī vējš var kaitēt acīm – radīt sausumu, kā rezultātā acis sāk niezēt un pastiprināti asarot. Ja aktivitātes svaigā gaisā saistītas ar vējainām vietām un laikapstākļiem, ieteicams iegādāties saulesbrilles, kurām ir īpaša aizsardzība no apkārtējās vides – izliekts dizains vai papildu aizsargbloki sānos.

 

 

8. Pret putekļiem

Sausā, karstā laikā liela problēma ir vējš, kas saceļ putekļus, kuri savukārt var iekļūt acīs un apgrūtināt redzamību, radīt diskomfortu. Sporta brilles pasargās no šīs kaitinošās problēmas.

 

9. Aerodinamika

Ja tev aktuāls ir ātrums, tad noteikti zini, ka šeit katra mazākā detaļa ir no svara. Sporta saulesbrilles ir perfekti pieguļošas un nerada lieku pretestību – to dizains ir aerodinamisks.

 

10. Stils

Un, protams, nevar aizmirst par to, ka speciālās saulesbrilles ir daļa no sportiskā stila. Tās ir ne tikai izstrādātas līdz pēdējam sīkumam, lai kalpotu ilgi un būtu efektīvas, bet arī piešķir to īpašo odziņu atlētiskai noskaņai.

 

 

Ja vēlies piemērīt un uzzināt ko vairāk par profesionālajām sporta saulesbrillēm, apciemo Bergamo saulesbriļļu veikalu Sky&More. Šeit plašā klāstā pieejami dažādi Oakley rāmji, sākot ar eleganti klasiskiem un beidzot ar futūristiski krāsainiem. Piedāvājumu var apskatīt arī interneta veikalā www.bergamo.lv.

© Bergamo 2023. Visas tiesības aizsargātas.
Internetveikala izstrāde: